Proizvodi prilagođeni željama gostiju

Naši hoteli za odmor s obitelji najbolji u svijetu

Piše:A.R.

Obiteljski i mali hoteli grade se i u destinacijama koje nisu turistički valorizirane, poput malih mjesta u kontinentalnoj Hrvatskoj ili na otocima, u netaknutim dijelovima prirode, na najneobičnijim lokacijama – zapravo tamo gdje velika turistička industrija nema interesa. Kreirajući visokokvalitetni turistički proizvod podižu kvalitetu destinacije i privlače goste visoke platežne moći. Trendovi pokazuju da su upravo takvi hoteli postali hit u svijetu – ističu u Nacionalnoj udruzi obiteljskih i malih hotela.

Kako bi mali i obiteljski hoteli lakše komunicirali prema segmentiranom tržištu, Nacionalna udruga standardizirala je proizvode koji se nude u šest različitih klubova. Klub proizvoda alat je koji pod jednim brendom okuplja sve objekte s opremom, interijerom, uslugama i atmosferom, prilagođene određenom segmentu tržišta, točnije željama gostiju. On povećava vrijednost destinacije povezujući njeno ime s ponudom kluba, uključuje njene lokalne resurse i atrakcije.

Šest klubova proizvoda

Odmor s obitelji klub je proizvoda namijenjen roditeljima s malom djecom koje žele provesti ugodan odmor u sigurnom i udobnom okruženju te s hotelskim sadržajima, opremom i uslugama prilagođenima potrebama djece i roditelja. Adventure hoteli nude zabavu i avanturu s nizom sportskih aktivnosti i posebnih usluga, dok je u wellness hotelima naglasak na opuštajućem i zdravom odmoru. Heritage hotele odlikuje jedinstvena arhitektura, stil i raskošno uređen interijer, a poslovni hoteli ponudu su prilagodili organizaciji seminara, programa team buildinga, edukacije i društvenih događaja. Gorument hoteli nude vrhunsku autentičnu kuhinju baziranu na sezonskim namirnicama, a njihovi restorani među najboljima su u Hrvatskoj. Gosti u takvim hotelima gastronomski su osviješteni, ali njihove restorane biraju i oni koji ne ostaju na smještaju nego jednostavno žele uživati u vrhunskim delicijama. U krovnoj udruzi obiteljskih i malih hotela ističu kako wellness, heritage, adventure, eno&gastro i poslovni hoteli mogu konkurirati najboljima u svijetu, dok su hoteli za odmor s obitelji, odnosno kupališni hoteli definitivno najbolji. Osim autentičnog ambijenta, gostoljubivosti, individualnog pristupa, nude vrhunsku gastronomiju, siguran odmor, najbolje plaže i organizirane izlete.