Hrvatska 365

Privlačni smo u svakom godišnjem dobu

Nesputana i divlja priroda Dalmatinske zagore, privlačnost dalmatinskih i kvarnerskih otoka, kamene priče gradova na obali, ljepota Istre, bogata enološka i gastronomska ponuda Slavonije i Baranje, povijesni gradovi Vukovarsko-srijemske županije, zelene oaze Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke županije te magična privlačnost Plitvičkih jezera – snažni su aduti naše zemlje. Upravo njih želimo predstaviti svijetu i pozvati goste da dođu na odmor u Hrvatsku u bilo koje doba godine. Osim iznimno očuvane prirode i bogate kulturne baštine, Hrvatska nudi bezbroj mogućnosti i sadržaja, među kojima su i atraktivne manifestacije ne samo tijekom sezone nego i u predsezoni i posezoni. Predsezona i posezona glavna je tema nacionalnog turističkog pilot projekta  „Hrvatska 365“,  koji uključuje 22 destinacije, od kojih 14 na jadranskom i osam na kontinentalnom području. U ovom projektu, u turističkom sektoru poznatog pod radnim nazivom PPS, prvi puta su se odredili konkretni proizvodi s kojima se ide na konkretna željena tržišta, s ciljem dovođenja turista u određenom vremenskom razdoblju.

Da bi ušle u elitni klub „Hrvatska 365“ 22 destinacije trebale su zadovoljiti i određene uvjete. Tako osim dostupnosti ciljanim geo tržištima oznaku PPS mogu nositi samo oni koji imaju otvoreno do 50 posto svih turističkih kapaciteta te ugostiteljske objekte, popratne turističke i javne sadržaje popu kafića, muzeja, ljekarne, banke, pošte, i to najmanje do 15. listopada za posezonu i od 15. svibnja za predsezonu.

Novi projekt „Hrvatska 365“ dobio je i web podstranicu na sedam jezika www.hrvatska365.hr,  odnosno www.croatia365.eu. Na novoj internetskoj podstranici 22 destinacije obuhvaćene su kroz šest klubova proizvoda – kulturu, vino i gastronomiju, biciklizam, poslovna putovanja, wellness i zdravlje te aktivni odmor, dakle sve ono što se ne bazira isključivo na suncu i moru.

Šest klubova proizvoda

Aktivni odmor poput šetnje, jogginga, planinarenja na uređenim stazama i šetnicama, paraglajdinga, jahanja, ribolova na moru ili jezeru, ali i kilometre biciklističkih staza u posezoni nude gotovo sve destinacije u projektu „Hrvatska 365“. Ona odredišta koja takvu ponudu nemaju – poput Dubrovačke rivijere, Korčule i Pelješca, te na kontinentu Daruvara i Bjelovara svoju snagu prepoznali su u vinu i gastronomiji. Da je vino duboko ukorijenjeno u tradiciju Hrvatske te da imamo odlične autohtone specijalitete dokaz su i destinacije u Južnoj Istri i dalmatinskom zaleđu, Karlovačkoj županiji i Plitvičkim jezerima. Prirodni oporavak uz more, mediteransko opuštanje i relaksaciju uz atraktivne tretmane u wellness centrima nude jadranska odredišta od sjevera do juga poput Rovinja, Cresko-lošinjskog arhipelaga, Opatije i Rijeke, Šibenika i Vodica te Biokova. Po opuštajućim wellness i spa tretmanima, ali i ljekovitosti termalnih voda poznati su i vrhunski wellness i spa centri, ali i toplice na Zelenoj rivijeri Krapinsko-Zagorske županije, na sjeveru Hrvatske u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, kao i Daruvarske toplice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Hrvatska je poznata po bogatoj kulturnoj baštini – dvorcima i tvrđavama, muzejima i izložbama, antičkim spomenicima, prapovijesnim nalazištima te atraktivnim manifestacijama i gotovo da nema županije koja u ponudi nema kulturni turizam. U klub poslovnih putovanja ušla su tradicionalna kongresna odredišta poput Rijeke i Opatije, Splita, Dubrovnika i Rovinja. Njima su se u klubu pridružili Šibenik i Vodice, kao i Zelena rivijera Krapinsko-zagorske županije, koji svojim hotelskim kapacitetima i ponudom mogu zadovoljiti visoke kriterije poslovnih gostiju.

22 PPS DESTINACIJE

Istarska županija
1. Južna Istra – kultura i aktivni odmor i biciklizam.
2. Rovinj – aktivni odmor i biciklizam te wellness i zdravlje.
3. Klaster sjeverozapadne Istre – vino i gastronomija te aktivni odmor i biciklizam
4. Labin – Rabac – vino i gastronomija te aktivni odmor i biciklizam.

Primorsko-goranska
5. Cresko-lošinjski arhipelag – aktivni odmor i biciklizam i wellness i zdravlje.
6. Opatija i Rijeka – kultura i wellness i zdravlje.
7. Krk – Crikvenica – Vinodol – Rab: Gdje odmor znači više  – kultura i aktivni odmor i biciklizam.

Karlovačka županija
8. Zeleno srce Hrvatske – vino i gastronomija i aktivni odmor i biciklizam.

Ličko-senjska županija
9. Plitvička jezera – vino i gastronomija te aktivni odmor i biciklizam.

Zadarska županija
10. Biogradska rivijera – srce Jadrana – kultura i aktivni odmor i biciklizam
11. Zadar – kultura i aktivni odmor i biciklizam.

Šibensko-kninska  županija
12. Šibenik – Vodice – aktivni odmor i biciklizam i wellness i zdravlje.

Splitsko-dalmatinska županija
13. Biokovo –  aktivni odmor i biciklizam te wellness i zdravlje.
14. Dalmatinska zagora – splitsko zaleđe  –  vino i gastronomija i aktivni odmor i biciklizam.
15. Splitska rivijera – kultura i aktivni odmor i biciklizam.

Dubrovačko-neretvanska županija
16. Dubrovnik rivijera – kultura, vino i gastronomija
17. Korčula & Pelješac – kultura, vino i gastronomija.

Vukovarsko-srijemska županija
18. Srijem i Slavonija – kultura, vino i gastronomija.

Osječko-baranjska županija
19. Wine Tour Slavonije i Baranje – kultura, vino i gastronomija.

Međimurska i Varaždinska županija
20. Sjever Hrvatske – kultura, wellness i zdravlje.

Krapinsko-zagorska županija
21. Zelena rivijera – kultura, wellness i zdravlje.

Bjelovarsko-bilogorska županija
22. Daruvar – Bjelovar – Garešnica – vino i gastronomija te wellness i zdravlje.