HOTEL 'SVETI KRIŽ', TROGIR - DOBITNIK NAGRADE ADRIAN 2017.

Gosti oduševljeni vožnjom preko novog čiovskog mosta

Pobjednik našeg prestižnog natjecanja “Adrian”, u kojem biramo najbolji mali obiteljski hotel, 2017. godine bio je “Sveti Križ” na Čiovu, do kojega je od ove sezone nikad lakše doći zahvaljujući konačnom otvaranju mosta.


– Otvaranje čiovskog mosta zaista je veliki događaj za naš hotel, kojem su se obradovali i naši gosti. Gotovo svi su oduševljeno komentirali svoj doživljaj vožnje preko novog mosta i uspoređivali to s gužvama na koje su nailazili prethodnih godina. Očekujemo, naravno, da će bolja pristupačnost pridonijeti poboljšanju našeg poslovanja, iako je i nagrada “Adrian” pomogla vidljivosti i dosad smo svakog mjeseca u 2018. godini zabilježili povećanje broja ostvarenih noćenja za otprilike sedam posto. Trudimo se raditi i biti otvoreni cijelu godinu, nekad je to više ili manje uspješno, no evo, prošla je zima bila primjetno bolja od prethodnih – rekla nam je vlasnica “Svetog Križa” Silvana Pavlinović, čija se ekipa nakon svake sezone trudi osmisliti novu ponudu kako bi se poboljšala kvaliteta ponude, a ovaj put udovoljili su uvjetima da hotel nosi oznaku “bike friendly”, čime se prati inicijativa županijske Turističke zajednice da označi što više biciklističkih trasa.
Hotel se nalazi u jednoj od najljepših uvala sa sjeverne strane Čiova, odmah pokraj dominikanskog samostana i župne crkve posvećene upravo svetom Križu, dovoljno da ovaj objekt bude vrlo atraktivno mjesto na kojem mladencima mogu ponuditi niz opcija za klasična, ali i nešto sofisticiranija i modernija vjenčanja.

Putevima pustinjaka

– Osim kulturnog turizma, koji je logično u ponudi s obzirom na to da je jezgra Trogira pod zaštitom UNESCO-a, za nas je važan segment i vjerskog turizma. Svetište svetog Križa koje nam se nalazi u susjedstvu jedno je od samo tri hrvatska svetišta kojima je Vatikan dao službenu potvrdu. Uz to, Čiovo je tijekom povijesti bilo poznato po pustinjacima. Na svim mjestima na kojima su obitavali danas imamo stare male crkvice, od kojih svaka ima svoju interesantnu priču. Slijedom toga organiziramo pješačke ture pod nazivom “Putevima čiovskih pustinjaka” – govori nam vlasnica ovog hotela koji krase četiri zvjezdice, iz kojega gosti odlaze uživati na Pantanu, koja je zaštićeni prirodni rezervat ptica udaljen tek 10 minuta vožnje, u proljeće idu u potragu za divljim orhidejama kojih ima u brdima Čiova, dok se na jesen za grupe organizira branje maslina.

EU fondovi

Hotel “Sveti Križ” izgrađen je prije 15-ak godina, no zahvaljujući uspješnom povlačenju sredstava iz Europskog fonda za razvoj 2016. godine je preuređen, nakon čega su sobe uz poboljšan komfor dobile sve ono što moderni turist očekuje, brzi Wi-Fi, satelitsku televiziju i dobro opremljen minibar.
– Velika kongresna dvorana omogućava nam da radimo i tijekom hladnijih mjeseci, a gosti hvale i sadržaje poput vanjskog natkrivenog i unutrašnjeg lječilišnog bazena. Dostupan im je fizioterapijski centar, dvije teretane i teniski teren – kaže Silvana Pavlinović, koja u hotelskom baru i restoranu na plaži želi vidjeti i domaće goste, pa ovaj prostor ciljano nisu pretrpali sve omraženijim ležaljkama.