PREDSTAVLJAMO MALE OBITELJSKE HOTELE - Hotel San Giorgio, Vis

Najveći adut pristupačno i nasmijano osoblje

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na atraktivnoj lokaciji, u samom srcu povijesnog dijela grada Visa zvanog Kut, smjestio se hotel “San Giorgio”, koji, iako je na par koraka od epicentra otočnog života, svojim gostima istodobno nudi intimnu atmosferu, kako u komfornim sobama, tako i u romantičnom restoranu “Boccadoro” i šarmantnom lounge baru.

Vlasnici nam kažu kako je ideja o boutique hotelu nastala još 2008. godine, kada je nekadašnja tradicionalna dalmatinska kamena kuća čija povijest seže prije više od 200 godina, i koja je bila dom aristokratske obitelji, obnovljena i preuređena. Imperativ je bio zadržati što autohtoniji izgled izvana, koristeći ručno obrađeni kamen koji su stoljećima unatrag klesale ruke dalmatinskih majstora, a istodobno posjetiteljima pružiti sav komfor koji očekuje današnji turist. Eksterijer je tako zadržao tradicionalni, autentični izgled kamene kuće, dok je uređenje interijera inspirirano bojama zemlje, mora i mediteranskog bilja.
“San Giorgio” raspolaže s ukupno deset soba, koje su dizajnirane u modernom europskom stilu, sve su različito dekorirane te nose imena poznatih viških lokacija: Modra špilja, Rukavac, Budihovac, Srebrna, Hum, Biševo, Stončica, Milna, Host i Stiniva.
– Pojedine sobe krase mali balkoni odakle gosti mogu uživati u panorami autentične stare gradske jezgre, pogledu na more i okolne brežuljke te svježem morskom povjetarcu – kazuje nam vlasnica Nevenka Pulfer, koja zajedno sa suprugom vodi cijeli posao na ovom sve popularnijem otoku.

Restoran kao bajkoviti vrt

Hotelski restoran “Boccadoro”, u kojem mogu uživati svi posjetitelji Visa, zamišljen je kao mali bajkoviti vrt unutar labirinta starih zidina kojeg krase stabla palmi, limuna, naranči i smokvi te slapovi isprepletenog mediteranskog aromatičnog bilja, koje osoblje kuhinje koristi i za dekoraciju jela te pripremu koktela.
– Gastronomski specijaliteti koje nudimo rezultat su inventivne kuhinje inspirirane morem, škrtom zemljom, kamenom i tradicionalnim otočnim receptima. Temelje se na ribi, mesu i morskim plodovima, domaćem voću i povrću, vinu, maslinovu ulju, aromatičnim biljkama, kaparima, citrusima i smokvama. S obzirom na rastući trend prema vegeterijanskom tipu prehrane te namirnicama koje ne sadrže gluten i laktozu, i te smo recepte uvrstili u ponudu – govori nam Nevenka, koja ipak nešto drugo izdvaja kao najveći adut ovog otočnog hotela.

Zadovoljstvo djelatnika

– Vjerujemo da je naš najveći adut pristupačno i nasmijano osoblje, koje je gostu uvijek pri ruci i spremno ispuniti svaku želju kako bi mu boravak u hotelu, restoranu i na otoku učinili jedinstvenim iskustvom. I za izlete koje nudimo odabrani su ozbiljni, kvalitetni i pouzdani partneri koji su u mogućnosti gostima ponuditi vrhunsku personaliziranu uslugu u obliku turističkih izleta skrojenih prema njihovim željama. U odluke važne za naš objekt često uključujemo i ostale djelatnike te brinemo o njihovoj motivaciji i zadovoljstvu radnom okolinom jer su oni ti koji stvaraju kvalitetu koja utječe na zadovoljstvo gosta, a samim tim su i ključna karika u uspješnom poslovanju našeg “San Giorgia” – tvrde ovi ugostitelji, koji se također susreću s rastućim problemom nedostatka kvalitetne radne snage za višu razinu turizma.
– To je jedan od najvećih izazova za sve koji rade na otocima. Kvalitetne i kvalificirane djelatnike, osim na Visu, tražimo i u drugim dijelovima Hrvatske, čak i u inozemstvu. To opet povlači drugi problem – pronalazak sezonskog smještaja za djelatnike, kojeg je svake godine sve manje u ponudi. Dugoročno rješenje toga problema vjerojatno ćemo potražiti u investiciji u vlastiti smještaj – otkrivaju nam.

Od TV ubojstva do romantične prosidbe
Zahvaljujući njemačkoj TV seriji “Ubojstva na Jadranu”, i posljednjem nastavku “Ubojstvo na Visu” koji je sniman u svibnju 2017. u našem hotelu, koji su preimenovali u “Marija”, ovo ljeto nas je posjetilo dvoje njemačkih turista u poznim godinama. Maria i Joachim iznenadili su nas dolaskom s Hvara isključivo zato da bi popili piće u našem vrtu gdje se snimala jedna od scena. Ubrzo smo shvatili pravi motiv kad nas je Joachim zamolio za pjenušac uz glazbenu pozadinu pjesme “Stand by me”. Bilo je zaista dirljivo i romantično biti sudionik prosidbe u podne u romantičnoj atmosferi praznog restorana gdje je njih dvoje uz ples na omiljenu pjesmu slavilo svoju ljubav. Tijekom jeseni očekujemo ih i na medenom mjesecu.