Boutique Hotel Adriatic, Orebić - DOBITNIK NAGRADE ADRIAN 2016.

Luksuz potpisan morskim štihom

Kada su se prije 50 godina počeli baviti turizmom obitelj Mikulić, vlasnici Boutique Hotela Adriatic u Orebiću nisu mogli ni sanjati da će danas njihov turistički resort biti perjanica pelješkog turizma.

Čarobno mjesto na koje “zalutate” i želite zauvijek ostati – tako bi se ukratko mogao opisati Boutique hotel “Adriatic” u Orebiću.
Tražite li udobnost i toplinu, mediteransku arhitekturu i vrhunski dizajn, dašak luksuza kapetanskih kuća i povijesnih jedrenjaka? More i morska obala u potpunosti su utkani u krajolik i život ljudi, a gradić Orebić samo je dio ljepote moćnog i veličanstvenog Pelješca, u čijem se zagrljaju smjestio ovaj prestižni hotel u vlasništvu obitelji Mikulić.
Boutique hotel Adriatic nastao je iz želje da se u Orebiću gostima ponudi drugačije i autentičnije iskustvo boravka na Pelješcu, ističe Sabina Mikulić.
Zanimljivo je da je smješten u nekadašnjoj crkvi svetog Stjepana, koja datira iz 16. stoljeća, čiji obrisi su i danas vidljivi na zapadnom zidu zgrade.

Povijesno zdanje

Ovo povijesno zdanje danas ima potpuno novu namjenu, ali je i dalje snažno vezano uz prošlost. Najponosniji dani Orebića vezani su uz jedrenjake i njihove kapetane, pa je jako lijepa namjera Mikulića da barem malom djeliću današnjeg Orebića vrati kapetanski štih vješto provedena u djelo. Luksuz potpisan morskim štihom koji nudi hotel, satkan poviješću, raskoši, udobnosti, ljubavi i iskustvom u gostoprimstvu koju obitelj Mikulić njeguje pet desetljeća.
– Prava vrijednost cijelog prostora krije se u ljubavi vlasnika prema svom poslu, koji Orebić otkriva nekim drugim gostima, željnima kvalitetnih sadržaja i individualnog pristupa. Svaka soba nosi ime pelješkog jedrenjaka, u sobi je replika slike jedrenjaka i kratka legenda. Gosti se s veseljem vraćaju svom jedrenjaku, znajući da naša usluga svaki put nadmaši njihova očekivanja – kažu u hotelu.
U vlasništvu obitelji Mikulić je i Holiday resort “Adriatic”, u sklopu kojeg je kamp u kojem su prvi gosti boravili davne 1968. godine. Od tada, obitelj Mikulić živi turizam. Kamp je od 2008. među najboljim malim kampovima u Hrvatskoj. U radu sudjeluju svi članovi obitelji, supružnici Sabina i Igor, kćerka Adriana i sin Antonio, te uz pomoć stručnog osoblja pružaju vrhunsku uslugu.
Hotel je prava riznica originalnih eksponata s peljeških jedrenjaka. To je razlog zašto je Boutique hotel “Adriatic” jedan od prvih adults only hotela u Hrvatskoj.
Od otvorenja (2012.) hotel ponosno drži 9,5/10 na Booking.comu.
Na Danima hrvatskog turizma 2017. dobio je nagradu “Turistički cvijet” za najbolji mali obiteljski hotel, a 2016. na Danima hrvatskog turizma nagradu “Adrian” kao najbolji mali i obiteljski hotel u Hrvatskoj. Hotel je od 2016. nositelj certifikata Luxury travel guide.

Otvoreni cijele godine

Kao posebno važan podatak vlasnici ističu činjenicu da su vrata njihovog hotela otvorena tijekom čitave godine.
Kako je raditi na Pelješcu zimi? Teško kao i ljeti. Naši objekti su nadmašili destinaciju, Orebić gostima koji odsjedaju u našim objektima ne nudi puno. Ulažemo veliki trud kako bismo gostima pružili odmor koji će ostati zapisan u ‘pretinac’ najljepših sjećanja. Rezultat toga su naši restorani, ronilački centar, vinarija, izleti, sve u vlastitoj organizaciji, reći će Sabina.
Komplementaran hotelu je restoran “Stari kapetan”, gdje gosti uživaju u tradicionalnim delicijama, spremljenim po domaćoj recepturi, uz vrhunska pelješka vina.
Netom ulovljena riba, maslinovo ulje iz obiteljskih maslinika i čaša vrhunskog plavca Don Josip iz obiteljske vinarije Mikulić… Ljepota je u jednostavnosti, a sreća u malim stvarima! Uređen poput brodskog salona, restoran odiše luksuzom starih jedrenjaka na kojima su plovili kapetani Orebića.
Turistički resort “Adriatic” u Mokalu, nekoliko kilometara od Orebića, u kojemu su mini kamp, 15 apartmana, dva restorana, ronilački centar, a gostima su na raspolaganju i mnoge aktivnosti na vodi, sad je bogatiji i za boutique vinariju.

Snaga plavca malog

Mikulići su pola stoljeća bavljenja turizmom obilježili otvaranjem vinarije koja nosi predznak boutique, baš kao i hotel. Zašto? Zato što je mala i posebna, osim te dragocjene vrhunske kapljice nudi ugođaj autohtone pelješke konobe. Od sljedeće godine gostima će biti na raspolaganju i banka vina – otkrivaju nam.
Ponos obitelji, vrhunsko vino Don Josip, odražava ljubav prema dalmatinskom kršu i kristalno plavom moru. U njemu se osjeti sva moć i snaga plavca malog, autohtone sorte odnjegovane na Postupu, jednom od najpoznatijih hrvatskih vinorodnih položaja. Tajna proizvodnje vina duboko je ukorijenjena u obiteljsku tradiciju i prenosi se iz generacije u generaciju, od djeda Josipa, po kojem je vino dobilo ime, do unuka Antonija, koji mu je podario osobni moderniji pečat.
– Idemo ukorak s vremenom, osluškujući želje i potrebe svojih gostiju, nadajući se boljim poduzetničkim uvjetima – reći će za kraj Sabina Mikulić.