PREDSTAVLJAMO MALE OBITELJSKE HOTELE - 'FENOMEN PLITVICE'

Tamo gdje luksuz susreće prirodu

Dakle, kada su Plitvice najljepše? Onaj tko se prvi put s njima susretne kazat će da je to upravo u tom trenutku.

No onaj tko je u Liku uronio dublje, tko je Plitvice više puta pohodio, taj će radije priznati da je ovaj fenomen prirode fenomenalan uvijek. U svim godišnjim dobima, u svim žutim jesenima i bijelim zimama, u proljećima kada prolista, u ljetima s procvalim orhidejama. Tu u živu mijenu prirode uronio je i prije nepunih šest mjeseci otvoren turistički kompleks znakovita naziva “Fenomen Plitvice”.
Malen, idiličan, uklopljen u ambijent, utkan u prirodu i okoliš, s imenom koje slavi ovaj kraj. “Fenomen Plitvice” s devet odmorišnih drvenih kućica oda je plitvičkom savršenstvu, a nastao je na tragu misli vodilje koja ga kao slogan opisuje riječima – gdje luksuz susreće prirodu. Što li se iza toga krije, pitamo Jozu Tomaša, direktora tvrtke “Potestos”, u čijem se sklopu uz “Fenomen Plitvice” nalazi i popularni splitski visokokategornik hotel “Park”.
– Željeli smo napraviti odmorišno naselje u kojem će se gostu uz luksuzni smještaj ponuditi najbolji osjećaj prirode. Pomno smo tražili takav netaknuti lokalitet, i pronašli ga točno u središtu NP-a Plitvička jezera, netom do spektakularnog Velikog slapa. Kroz naše imanje protječe rječica koja svoj sliv ima u vodama koje pune Veliki slap. U srcu smo mira, tišine, centru bajkovite prirode. Ta je simbioza vrlo brzo našla svoju ciljanu publiku, onu koja je odmah prepoznala potencijal novootvorenog turističkog kompleksa – veli direktor Tomaš.

Gosti ostaju i po 15 dana

“Fenomen Plitvice” ima devet po kvadraturi i uređenosti različitih objekata, s ukupno 18 apartmana. Rasuti su oni kao biseri na imanju koje u središtu ima centralnu zgradu, s restoranom i dvoranom za sastanke, team building okupljanja, ili neke druge društvene angažmane. Imanje na ulazu ima pristupnu recepciju, osigurani parking, povezano je stazicama, nudi u isto vrijeme i izolaciju i povezanost. Upravo onoliko koliko svaki gost u trenutku odmora poželi. Gostiju ne nedostaje, što raduje vlasnike kompleksa, koji sumiraju da je njihov naum, pružanje usluga u turističkoj niši za platežno bogatijeg gosta željnog vrhunske usluge, već u startu ispunio očekivanja.
– Netko će možda upitati što bi nekog gosta zadržalo na ovom mirnom, tihom, u čistu prirodu uronjenom lokalitetu? Odgovor imamo, zadržalo bi ga upravo to, taj mir, tišina, uklopljenost u ambijent, daleko od vreve civilizacije, u mjestu u kojem se čuje samo i isključivo priroda. To je naš forte. Objekt smo otvorili tek prije nekoliko mjeseci, no s ponosom možemo istaknuti da smo već imali gostiju koji su kod nas ostajali po 15 dana. To je dokaz da imamo što ponuditi – argumentira Tomaš.
“Fenomen Plitvice” se saživio s prirodom u svemu. Utkala se ona u njega preko hrastovine kao temeljnog građevinskog materijala. Pa preko drvenarije koja oblaže unutrašnjost luksuznih jedinica. Prostor kućica je pun osjećaja topline, ne samo zbog energije drveta, već i velikih zidnih tapeta sa slikama okolne prirode. Kućice su opremljene saunama, jacuzijima, u njih je implantiran niz pomno odabranih detalja. Čistih su linija, no odaju dojam luksuza i pomno promišljenog dizajna, kompletnog u službi hedonizma njegovih korisnika.

Razni sadržaji

– Gost je tu došao kako bi uživao. Bilo da je došao na čisti odmor, bilo na djevojačku ili momačku zabavu, team building, vjenčanje, proslavu… Kako bi im pružili traženi luksuz, želje gostiju doživljavamo kao imperativ. Odlazimo po njih na aerodrome od Zagreba, Rijeke, do Splita. Vodimo ih natrag. Ako to žele, osiguravamo im karte za posjet parku, predlažemo što da posjete. I tu imamo drugo iznenađenje, Lika je puna svega, lista onog što naš ili bilo koji drugi gost može vidjeti je poduga – veli Tomaš.
Dakle, što to Lika nudi? Prirodu, izletišta, vrhunsku gastronomsku scenu. Ogulin i priču o likovima iz bajki Ivane Brlić Mažuranić. Ljepote Rastoka. More i obalu na nekih sat i pol do dva sata vožnje. Mogućnost izleta na otoke. Lika je na prvi pogled sura, no na drugi pogled oduševljava. Ona je i divlja i pitoma, ali u svakom slučaju zanimljiva.
– Osim izleta na razne destinacije u užem i širem okrugu, našim gostima u kompleksu “Fenomen Plitvice” nudimo poveći broj sadržaja. Na raspolaganju imaju električne bicikle, quadove, streljanu, jogu. Nudimo im mali nogomet, dječje igralište. Imaju masaže, saune, whirlpoolove. U sklopu kompleksa imaju i vrhunski restoran u kojem je naglasak stavljen na autohtone specijalitete ličkog kraja. A s njim dolaze lički sir, krumpiri, pole, janjetina, lički burger, divljač, kolači sa šumskim voćem. Namirnice nam dolaze iz ovog kraja, s obližnjih OPG-ova, vrhunskog su podrijetla i daju točku na i cijeloj ovoj priči. Priči o uklapanju u prirodu – kaže Jozo Tomaš.