HOTEL LA GRISA, BALE - DOBITNIK NAGRADE ADRIAN 2015.

Nećete se naglo obogatiti vodeći mali obiteljski hotel

“La Grisa” se u šest godina profilirala u vrhunski luksuzni mali obiteljski hotel. Riječ je o zanimljivom hotelu u starogradskoj jezgri Bala nedaleko Rovinja, koji ima 28 soba, pet terasa, kongresnu dvoranu za team building, wellness centar te vrhunski restoran.

Ima svoje stalne goste te radi cijele godine, a svake sezone se u nj ulaže. Zadnju investiciju u wellness i fitness centar, kongresni centar, bazen na katu hotela i još šest smještajnih jedinca podržala je i Europska unija, koja je dodijelila oko 2,8 milijuna kuna bespovratnih sredstva. Za tu su se investiciju vlasnici odlučili jer su htjeli imati dodatne sadržaje izvan glavne sezone. Plan im je dodatno urediti i stomatološku ordinaciju, te sobe.

Radi cijela obitelj

Taj će segment ponude biti također povezan s hotelom, a stvorit će se i usluga zdravstvenog turizma. Vlasnik hotela Lutvo Murić, koji inače ima građevinsku firmu te mu je ovo prva investicija u turizmu, luksuzno i dizajnerski uređen hotel gradio je u fazama. Sve je počelo od jedne oronule kuće, a potom su na red došle i druge. Danas su one neprepoznatljive i čine totalno drukčiji proizvod koji ne sliči klasičnom hotelu. Zato se i “La Grisa” svojedobno našla na tronu najboljih obiteljskih hotela u državi. U jedinstveni hotel spojili su 16 katastarskih čestica, a investicija je započela 2004. godine. Hotel je svoja vrata otvorio 2012. godine i odmah pokupio simpatije gostiju i svih onih koji rado zalaze u restoran ili jednostavno piju kavu na jednoj od terasa. “La
Grisa je”, naime, podignula ukupnu kvalitetu ponude u ovom malom istarskom mjestu koje nije na samome moru. Mjesto do tada nije imalo niti jedan hotel, a ovim su se stvorile predispozicije i za otvaranje difuznog hotela. Može se slobodno reći da je i “La Grisa” neka vrsta difuznog hotela, budući da je uređen u nekoliko starih kuća koje se drže jedna za drugu.
U La Grisi radi čitava obitelj, a zaposlenike zadržavaju dobrim uvjetima rada i zaposlenošću cijele godine. Isto tako, promet im svake godine raste za 12 do 20 posto. Rezultat je to truda i brige za svaki detalj te posebno uslugu, kojoj daju veliki
značaj. Lutvo i njegova obitelj privrženi su poslu, a kada su im stigli prvi gosti, Lutvo bez srama uvijek kaže da je on sam nosio kofere. Gosti im dolaze iz čitavog svijeta, a hotel je u pred i posezoni omiljeno odredište za one koji žele na izlete u okolicu. Ljeti su okrenuti odmorišnom turizmu, a zimi traže publiku u team buldingu, wellnessu i zdravstvenom turizmu. Naravno, gourmet je nezaobilazan dio njihove priče. Njihov se restoran našao na karti najboljih restorana na Poluotoku, a poznati vodič Gaullt Milleau dodijelio mu je dvije kuharske kapice.

Dobar posao

– Nećete se naglo obogatiti vodeći mali obiteljski hotel. Nemate brzi povrat novca, a ljudi su pohlepni. Svi koji tako misle, i kupuju skupocjena auta odmah nakon prve sezone, naravno da dugo neće trajati. Ali ako uzmete u obzir da je to dobar posao za vaš i vašu obitelj, i tome se posvetite, onda je taj posao unosan i od njega možete dobro živjeti. Ali ne da sada kupujete jahte i Cadillace. Treba stvari gledati s te strane. Sve sam ovo zajedno s obitelji stvorio iz nule. Kada sam kupio prvu nekretninu, bila je to obična ruševina, mislio sam možda urediti neke sobe. A onda se u Balama javila ta ideja o gradu-hotelu, koja mi se svidjela. Tako se rodila ideja o gradnji hotela koji se postepeno širio, rekao nam je svojedobno Murić. La Grisa je i prije tri godine proglašena najboljim malim obiteljskim hotelom u državi. Dobila je Adrian, koji već tradicionalno dodjeljuje Slobodna Dalmacija.